5 enkle måter å spare penger på

Posted by danny on

Det er flere måter å spare penger på ved å handle på nett. Alle er ikke klar over disse metodene, men det er stadig gode tilbud via forskjellige løsninger. Her følger 5 måter å spare penger på nett.

Rabattkoder

Rabattkoder eller kupongkoder finnes hos nesten alle de største nettbutikkene, men det er ikke alle som vet om dem. Med disse kan man få rabatter eller gode betingelser på varer man kjøper på nett. Ofte kan dette være helt opp til 15% rabatt, og det kan da utgjøre en del kroner avhengig av størrelsen på kjøpet. Det kan være lurt å ha for vane å sjekke etter rabattkoder hver gang man bestemmer seg for noe man ønsker å kjøpe på nett. Da er sannsynligheten stor for at det kan være gode penger å spare.

Nettrabatter

En annen måte man kan spare penger på nett, er ved å benytte seg av rabatter som forskjellige nettsteder markedsfører fra tid til annen. Ved å kjøpe det du trenger når en nettbutikk selger denne varen på tilbud eller med rabatt, så vil du oppnå å få kjøpt det meste av det du trenger for redusert pris.

I tillegg til å benytte rabatter som varierer over tid, er det også noen nettsteder som forsøker å flytte sine kunder over til å utføre bestillinger på nett. For eksempel kan man da finne nettsteder hvor prisen på nett er vesentlig lavere enn om man kjøpte den direkte i en fysisk butikk eller av en faktisk representant. For eksempel er dette metoden som benyttes av ekspressbusser mellom norske byer. Noen har en fast lavere pris på nett enn om man betaler på bussen, og andre tilbyr forskjellige priser jo lenger i forveien man kjøper.

Kampanjer

Det er også lurt å følge med på kampanjer. Mange nettbutikker ønsker å tiltrekke seg nye kunder, eller forsøker å komme seg et lite steg foran konkurransen, og da legger de ofte ut kampanjer som varer i avgrensede perioder. For å dra nytte av disse, kan det være lurt å planlegge hva man ønsker å kjøpe en stund i forveien slik at man kan benytte seg av kampanjetilbudene når de annonseres, selv om man egentlig ikke hadde tenkt å kjøpe akkurat det på det tidspunktet.

Cashback

Mange nettsteder oppretter avtaler med forskjellige kredittkort slik at kundene av dette kredittkortet skal benytte kortene på deres nettsted. En vanlig avtale de da gjør, er at alle kundene til et kredittkort vil få refundert en del av kjøpesummen i etterkant på kredittkortregninga om man kjøper produktene med akkurat dette kortet. Dette kan være et kort som utstedes av det aktuelle nettstedet, eller det kan være et annet kort som har inngått en avtale.

Fraktfrie varer

En annen måte å å spare penger på nett er å benytte seg av tilbud om fri frakt. I mange tilfeller må man betale frakt på alt man kjøper, men mange nettsteder har begynt å tilby å sende varer med fri frakt eller redusert frakt. En del større ting, som møbler og tungt musikkutstyr, koster en god del å sende. Om man da velger å benytte et nettsted som har inngått avtaler med fraktleverandører for redusert frakt, eller om nettstedet selv sponser deler av frakten, så kan det være mye å spare. I tillegg finnes det land hvor firmaer som leverer derfra har reduserte takster for å sende ut varer. For eksempel har de fleste steder i Kina betydelig reduserte fraktkostnader, og vil derfor også ofte sende med gratis frakt.

Ved å benytte noen av disse 5 måter å spare på nett, så kan du oppnå en god del rimeligere priser på dine nettkjøp.